Portal Zdrowia - zdrowie,alergia,astma,ciąża,grypa,choroba,uroda

Zamów newsletter z poradą dnia

Szczegóły produktu

Regulan ulga dla jelit (20 porcji) prosz.

Postac: Proszek Opakowanie:100g Producent: Ecoprodukt

Łupina nasienna babki jajowatej jest najbogatszym źródłem rozpuszczalnego błonnika pokarmowego, który po spożyciu tworzy śluz zmiękczający treść jelitową. Nasiona lnu w obecności wody wydzielają śluz o działaniu osłaniającym ściany przewodu pokarmowego. Są także bogatym źródłem wielu składników odżywczych.

Bakterie fermentacji mlekowej (probiotyki) wraz z inuliną chronią przewód pokarmowy przed zasiedleniem i rozwojem bakterii szkodliwych, a także usprawniają pracę jelit i stymulują układ odpornościowy.

Skład:

łupina nasienna babki jajowatej, odtłuszczone siemię lniane, inulina - ekstrakt z cykorii, bakterie fermentacji mlekowej.

Działanie

  • działa korzystnie na jelita oraz wspomaga ich pracę,
  • ułatwia wypróżnianie,
  • eliminuje zaparcia,
  • wspomaga odchudzanie,
  • usuwa z organizmu toksyny,
  • stymuluje naturalną odporność organizmu na infekcje,
  • łagodzi objawy biegunki,
  • zawiera tylko naturalne składniki.

ocena: 2 dodaj komentarz aptek sprzedających: 0 EKOPRODUKT
Tagi: układ pokarmowy

Komentarze

Brak komentarzy

Dodaj swój komentarz

Zobacz również

Choroba refluksowa przełyku

Do najczęstszych chorób przewodu pokarmowego należy choroba refluksowa przełyku. Spowodowana jest ona zarzucaniem treści żołądka i dwunastnicy z powrotem do przełyku. Podstawowym objawem tej dolegliwości jest zgaga, czyli uczucie palenia, czy pieczenia w przełyku. Inne objawy to: cofanie zawartości żołądka, nudności, czkawka, dysfagia, czyli utrudnione przechodzenie pokarmu z jamy ustnej przez przełyk do żołądka, ślinotok, suchość w ustach, pieczenie języka, odbijanie, bóle gardła i nadbrzusza. Rzadko kiedy występują wszystkie objawy, niekiedy choroba przebiega całkiem bezobjawowo. Czasami objawy są mylące…

ocena: autor: svetomir kategoria: Układ pokarmowy przeczytalo: 3848

Nadkwasota i choroba wrzodowa żołądka

Nadkwasota i choroba wrzodowa żołądka należą do stosunkowo częstych chorób przewodu pokarmowego. Pełny rozwój choroby wrzodowej zdarza się obecnie znacznie rzadziej niż kilkadziesiąt lat temu z racji zmiany trybu życia i przyzwyczajeń żywieniowych społeczeństwa. Choroba też powoduje znacznie mniejszą śmiertelność niż dawniej, z racji postępów w jej leczeniu. Przed ponad dwudziestu laty dokonał się przełom w leczeniu tych dolegliwości. Odkryto mianowicie, że kluczowe dla wystąpienia wrzodów żołądka ma zakażenie bakterią Helicobacter pylori. Dlatego podstawowym leczeniem jest tak zwana…

ocena: autor: svetomir kategoria: Układ pokarmowy przeczytalo: 6065

Wpływ błonnika pokarmowego na zdrowie

Błonnik nie ma żadnych wartości odżywczych, a jest niezbędnym elementem diety. W dodatku nasz organizm nie potrafi go strawić, ponieważ nie produkuje odpowiednich enzymów, a to właśnie dzięki błonnikowi jesteśmy zdrowsi i szczuplejsi-bo szybciej syci, nie dostarczając przy tym zbędnych kalorii. Błonnik pokarmowy jest zawarty w owocach (gruszki, truskawki, czarne jagody, maliny, porzeczki, pomarańcze), warzywach (brukselka, karczoch, cebula, czosnek, groch, zielona fasolka, brokuły), roślinach strączkowych (soczewica, fasola, ciecierzyca) oraz pełnoziarnistych produktach zbożowych (pieczywo, płatki zbożowe).…

ocena: autor: Marta kategoria: Dieta i odchudzanie przeczytalo: 2269

Sposoby na zaparcia

Zaparcia są skutkiem niewłaściwych nawyków żywieniowych i stresu, jedzenia w pośpiechu, diety obfitej w pokarmy ciężkostrawne, ubogiej w warzywa oraz picia zbyt małej ilości wody . Zaparciom można zapobiegać stosując naturalne , domowe sposoby. Oto niektóre z nich: 1)      4-6 suszonych śliwek zalej szklanką wrzątku, zostaw na całą noc. Napar wypij rano i zjedz śliwki. Kuracja śliwkowa powinna trwać koło miesiąca; 2)      Zmieszaj sok z jednej cytryny ze szklanką wody i dodaj szczyptę soli; 3)      Wsyp do…

ocena: autor: Marta kategoria: Układ pokarmowy przeczytalo: 3302

Bezpieczne wakacje z Portalem Zdrowia

Sezon wakacyjny w pełni. Część z nas wyjeżdża za granicę, spora część spędza lato w Polsce. Wydaje się, że w kraju jesteśmy zupełnie bezpieczni, dlatego zapominamy o podstawowych zasadach bezpiecznego spędzania wakacji. A to błąd – ostrożności nigdy zbyt wiele. Przykładem zatrucia pokarmowe, które są szczególnie częste latem ze względu na wysokie temperatury otoczenia oraz zmianę codziennych warunków życia, związaną z podróżami i letnim wypoczynkiem. Choroba może być spowodowana przez same drobnoustroje (np. zakażenie pałeczkami Salmonella, Shigella, Campylobacter, Yersinia ),…

ocena: autor: redakcja kategoria: Na lato data: 2011-07-14 08:59:02 przeczytalo: 3709
Brak wątków

Zobacz także

L 3 Prurigo maść ochron.-pielęgn. z aplikatorem 25g

Postać: MAŚĆ Opakowanie: 25 G Producent: MIRALEX W walce ze świądem bardzo ważne…

K-Y żel nawilż. lubricating 42 g

Postać: ŻEL Opakowanie: 42 G Producent: JOHNSON&JOHNSON Żel nawilżający…

Tampony OB - super 8 szt.

Tampony o.b. Super mają unikalne dla o.b. rowki lekko skręcone wokół tamponu -…

Żuravit S-O-S 10 kaps.

Postać: KAPSUŁKI Opakowanie: 10 SZT. Producent: HERBAPOL ŻUravit S-O-S w formie…

Portal Zdrowia

Copyrights © 2009 - 2010 portalzdrowia.pl - wszelkie prawa zastrzeżone - projekt Agencja Reklamowa Graffiti - web support

Portal Zdrowia nie ponosi odpowiedzialności za treść porad publikowanych przez jego użytkowników,
a jedynie umozliwia im wielostronną komunikację w tematach zdrowotnych.